Bouwtekening dakkapel

Online aanvragen Bouwtekening dakkapel

Een dakkapel is een geweldige aanwinst voor elk huis. U laat uw huis namelijk groter ogen met een dakkapel, terwijl uw huis daadwerkelijk ook ruimer wordt. Dat uw huis groter oogt, komt onder meer door de extra lichtinval. De extra lichtinval is op zijn beurt ook nog goed voor het woongenot en voor uw gemoedstoestand.

Voordat u van deze voordelen kunt genieten, moet u wel een geschikte dakkapel ontwerpen. Hiervoor kunt u zelf pen en papier pakken, maar u kunt ook onze specialisten aan het werk zetten. Onze specialisten ontwerpen graag de perfecte bouwtekening voor uw nieuwe dakkapel.

Heeft u voor een dakkapel een vergunning nodig?

Of u voor uw dakkapel een vergunning nodig heeft, hangt af van de plaatsing. Indien u voor een plaatsing aan de kant van de straat kiest, moet u sowieso een vergunning aanvragen. Bij het indienen van deze vergunning moet u een bouwtekening aanleveren, inclusief afmetingen en dergelijke.

Vervolgens is het een kwestie van wachten, wachten en nog eens wachten. Volgens de zogeheten reguliere procedure heeft een gemeente maximaal 8 weken de tijd om uw aanvraag in behandeling te nemen. Heeft de gemeente meer informatie van u nodig? Dan dient u deze informatie te verstrekken, waarna de periode van 8 weken weer van voor af aan begint. Het is daarom onwijs belangrijk dat het aanvragen van de vergunning direct goed gaat.

Bouwtekening dakkapel laten maken

Wilt u graag een dakkapel op uw woning laten plaatsen? U moet eerst goed nagaan of u hier een vergunning voor nodig heeft, terwijl u ook alvast over het gewenste ontwerp na moet denken.

Voor het maken van de perfecte bouwtekening kunt u bij ons aankloppen. Wij horen graag uw wensen aan en verwerken uw wensen in een perfecte bouwtekening. Hierbij houden wij uiteraard rekening met bijvoorbeeld uw woning, uw budget en de eventuele aanvraag van een vergunning.

Bij het maken van deze bouwtekening houden wij ook rekening met de bouwkundige eisen. Een dakkapel moet uiteraard fraai zijn, maar ook veilig en hoogwaardig zijn. Onze specialisten weten gelukkig als geen ander hoe zij een veilige dakkapel kunnen ontwerpen.

Bouwtekening dakkapel online laten maken

Onze bouwtekening sturen wij vervolgens naar u op. U kunt eventuele wijzigingen doorgeven, waarna wij de bouwtekening definitief maken. Deze bouwtekening kunt u vervolgens naar uw gemeente opsturen. Grote kans dat de vergunning snel gegeven wordt, aangezien de bouwtekening aan alle eisen voldoet.

De bouwtekening komt overigens in een volgend stadium ook nog van pas: bij het ontwerpen van de dakkapel en/of bij het plaatsen van de dakkapel. Met een goede bouwtekening weet de aannemer precies wat er moet gebeuren.

Bouwtekening dakkapel aanvragen

Met een goede bouwtekening van uw toekomstige dakkapel maakt u het gehele traject een stuk eenvoudiger. Neem daarom direct contact met ons op en deel uw wensen met ons. Onze specialisten leveren vervolgens binnen 2 weken de perfecte bouwtekening aan. Neem gerust contact met ons op voor meer advies of als u vragen heeft!

Z

Bouwtekening dakkapel

Voor het plaatsen van een dakkapel heb je in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. Voor het aanvragen van deze omgevingsvergunning is een bouwtekening nodig. 

Op deze bouwtekening staan de bestaande en nieuwe situatie. Met plattegronden, doorsneden, gevels en een aantal beeldbepalend details voorzien van afmetingen, kleuren en materialen wordt het plan verduidelijkt.

Doordat de bouwtekening is voorzien de juiste gegevens kan de gemeente snel een beslissing nemen. Ben je benieuwd naar de regels en wat dit bekend voor de mogelijkheden op jou huis? Plan een gratis adviesgesprek.

 

Bouwtekening dakkapel kosten

Voor het uitwerken van een tekening benodigd bij het aanvragen van een omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakkapel vragen wij  €990,-.

Voor dit bedrag:

  1. Maken wij een complete bouwtekening. We tekenen de bestaande situatie op basis van archieftekeningen en nieuwe situatie op basis van de wensen.  Op deze bouwtekening zetten we plattegronden, doorsneden, gevels, 6 details en een situatietekening.
  2. Wij instrueren een constructeur. Een constructeur berekend en geeft een advies over de te maken opening. De kosten voor de constructeur zitten niet in bovenstaand bedrag. Wij geven de constructeur opdracht na zijn prijs met jou besproken te hebben. 
  3. Wij dienen de omgevingsvergunning in en communiceren met de gemeente.
p

Omgevingsvergunning dakkapel

Voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde/openbare ruimte is altijd een vergunning nodig.

Een aanvraag voor een dakkapel verloopt via een zogeheten reguliere procedure. Deze procedure duurt maximaal acht weken. Dat wil zeggen; vanaf het moment dat de aanvraag is ingediend gaat de beslistermijn lopen. Wanneer de gemeente bijvoorbeeld extra informatie wenst wordt de termijn opgeschort tot deze is aangeleverd. Daarnaast mag de gemeente de beslistermijn verlengen met 6 extra weken.

 

Wanneer de vergunning verleent is ligt het plan 6 weken ter inzage en kunnen omwonende en andere belanghebbende bezwaar maken. Wanneer er binnen deze 6 weken geen bezwaar wordt gemaakt is de vergunning onherroepelijk.

Mag ik een dakkapel plaatsen zonder vergunning? Hoe lang duurt het om een omgevingsvergunning te krijgen? Plan een gratis adviesgesprek in

Vrijblijvend advies

Programma van eisen

Weet waar een vergunning voor nodig is.

h

Offerte

Offerte op maat

Bouwtekening

Volledig en binnen de afgesproken termijn

Laat hier uw gegevens achter voor vrijblijvend advies

$

Tevreden klanten vinden wij erg belangrijk

Met een realisatie van meer dan 500 bouwtekeningen en aanvragen kunnen wij zeggen dat iedereen tevreden is met onze aanpak

* Wij nemen vrijblijvend contact met u op om u te adviseren over de aanvraag, mocht u geinteresseerd zijn dan vragen wij u om aanvullende gegevens om een bouwtekening te realiseren en de aanvraag van de vergunning in gang te zetten.