Bouwtekening Dakterras

Omgevingsvergunning Dakterras

Een dakterras is een heerlijke plek om veel tijd door te brengen. Voordat je van een dakterras kunt genieten, moet je eerst een omgevingsvergunning bij de gemeente aanvragen. Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning voor een dakterras  is een bouwtekening nodig. Op deze bouwtekening staan de bestaande en nieuwe situatie. Met plattegronden van het dak, doorsneden, gevels en een aantal beeldbepalend details voorzien van afmetingen, kleuren en materialen wordt het plan verduidelijkt.

Doordat de bouwtekening is voorzien de juiste gegevens kan de gemeente snel een beslissing nemen. Ben je benieuwd naar de regels en wat dit bekend voor de mogelijkheden op jou huis? Plan een gratis adviesgesprek.

De constructieve bouwtekening is benodigd om aan te tonen dat het dakterras veilig gebouwd kan worden. Uit de tekening moet onder meer blijken dat het dak sterk genoeg is om een terras te dragen. Daarnaast moet uit de bouwtekening blijken dat de hekken, rondom het dakterras, veilig genoeg zijn.

Vrijblijvend advies

Als u een dakterras wilt laten bouwen, kunt u het beste direct contact met ons opnemen. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek, horen uw wensen aan en gaan met de bouwtekening(en) aan de slag. Voor het maken van de bouwtekening(en) hebben wij slechts 2 weken nodig; u kunt dus snel de vergunning voor uw nieuwe dakterras bij de gemeente aanvragen.

Heeft u nog vragen over het aan laten leggen van een dakterras? Ook dan staan wij graag voor u klaar!

$

Bouwtekening dakterras kosten

Voor het uitwerken van een tekening benodigd bij het aanvragen van een omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakterras vragen wij  €990,-.

Voor dit bedrag:

  1. Maken wij een complete bouwtekening. We tekenen de bestaande situatie op basis van archieftekeningen en nieuwe situatie op basis van de wensen.  Op deze bouwtekening zetten we plattegronden van het dak en ondergelegen verdieping, doorsneden, gevels, 6 details en een situatietekening.
  2. Wij instrueren een constructeur. Een constructeur berekend en geeft een advies over de te maken opening, of het bestaand dak sterk genoeg is en de doorvalveiligheid van het hekwerk. De kosten voor de constructeur zitten niet in bovenstaand bedrag. Wij geven de constructeur opdracht na zijn prijs met jou besproken te hebben.
  3. Wij dienen de omgevingsvergunning in en communiceren met de gemeente.

Een aanvraag voor een dakterras verloopt via een zogeheten reguliere procedure. Naast de tijd die wij nodig hebben heeft de gemeente 8 weken de tijd om een uitspraak te doen. Dat wil zeggen; vanaf het moment dat de aanvraag is ingediend gaat de beslistermijn lopen.

Wanneer de gemeente bijvoorbeeld extra informatie wenst wordt de termijn opgeschort tot deze is aangeleverd. Daarnaast mag de gemeente de beslistermijn verlengen met 6 extra weken. 

Wanneer de vergunning verleent is ligt het plan nog 6 weken te inzage en kan er bezwaar gemaakt worden. Wordt er binnen deze 6 weken geen bezwaar gemaakt is de vergunning onherroepelijk en mag je officieel van start.

Mag ik een dakterras plaatsen zonder vergunning? Hoe lang duurt het om een omgevingsvergunning te krijgen? Plan een gratis adviesgesprek in

Vrijblijvend advies

Programma van eisen

Weet waar een vergunning voor nodig is.

h

Offerte

Offerte op maat

Bouwtekening

Volledig en binnen de afgesproken termijn

Laat hier uw gegevens achter voor vrijblijvend advies

$

Tevreden klanten vinden wij erg belangrijk

Met een realisatie van meer dan 500 bouwtekeningen en aanvragen kunnen wij zeggen dat iedereen tevreden is met onze aanpak

* Wij nemen vrijblijvend contact met u op om u te adviseren over de aanvraag, mocht u geinteresseerd zijn dan vragen wij u om aanvullende gegevens om een bouwtekening te realiseren en de aanvraag van de vergunning in gang te zetten.