Bouwtekening kozijnwijziging

Omgevingsvergunning Kozijnwijziging

Ga je de kozijnen van je woning vervangen? Wil je bijvoorbeeld houten kozijnen vervangen door kunststof of wil je de indeling van de kozijnen veranderen. Dit wordt een kozijnwijziging genoemd. Wanneer deze kozijnwijziging te zien is vanaf de openbare ruimte, is het aanvragen van een omgevingsvergunning verplicht. Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning voor het plaatsen van zonnepanelen is een bouwtekening nodig. 

 

Omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente

Op deze bouwtekening staan de bestaande en nieuwe situatie. Met doorsneden, gevels en een aantal beeldbepalend details voorzien van afmetingen, kleuren en materialen wordt het plan verduidelijkt.

Doordat de bouwtekening is voorzien de juiste gegevens kan de gemeente snel een beslissing nemen. Ben je benieuwd naar de regels en wat dit bekend voor de mogelijkheden op jou huis? Plan een gratis adviesgesprek.

$

Bouwtekening kozijnwijziging kosten

Voor het uitwerken van een tekening benodigd bij het aanvragen van een omgevingsvergunning voor het wijzigen van kozijnen vragen wij  €990,-.

Voor dit bedrag:

  1. Maken wij een complete bouwtekening. We tekenen de bestaande situatie op basis van archieftekeningen en nieuwe situatie op basis van de leverancierstekeningen van de kozijnen. Op deze bouwtekening zetten we plattegronden, doorsneden, gevels, 4 details en een situatietekening.
  2. Wij dienen de omgevingsvergunning in en communiceren met de gemeente.

Een aanvraag voor een kozijnwijziging verloopt via een zogeheten reguliere procedure. Naast de tijd die wij nodig hebben heeft de gemeente 8 weken de tijd om een uitspraak te doen. Dat wil zeggen; vanaf het moment dat de aanvraag is ingediend gaat de beslistermijn lopen. 

Wanneer de gemeente bijvoorbeeld extra informatie wenst wordt de termijn opgeschort tot deze is aangeleverd. Daarnaast mag de gemeente de beslistermijn verlengen met 6 extra weken.

Wanneer de vergunning verleent is ligt het plan nog 6 weken te inzage en kan er bezwaar gemaakt worden. Wordt er binnen deze 6 weken geen bezwaar gemaakt is de vergunning onherroepelijk en mag je officieel van start. 

Mag ik een kozijn wijzigen zonder vergunning? Hoe lang duurt het om een omgevingsvergunning te krijgen? Plan een gratis adviesgesprek in

Vrijblijvend advies

Programma van eisen

Weet waar een vergunning voor nodig is.

h

Offerte

Offerte op maat

Bouwtekening

Volledig en binnen de afgesproken termijn

Laat hier uw gegevens achter voor vrijblijvend advies

$

Tevreden klanten vinden wij erg belangrijk

Met een realisatie van meer dan 500 bouwtekeningen en aanvragen kunnen wij zeggen dat iedereen tevreden is met onze aanpak

* Wij nemen vrijblijvend contact met u op om u te adviseren over de aanvraag, mocht u geinteresseerd zijn dan vragen wij u om aanvullende gegevens om een bouwtekening te realiseren en de aanvraag van de vergunning in gang te zetten.