bouwtekening Muurdoorbraak

Online aanvragen Bouwtekening Muurdoorbraak

Een muurdoorbraak kan een ruimte een totaal andere beleving geven. Bent u niet meer tevreden met de inrichting/indeling van uw woning? Door een muur door te breken, kunt u dit probleem oplossen. Het is echter niet zomaar mogelijk om een draagmuur in uw woning te verwijderen. Hierbij moet naar bouwtechnische zaken gekeken worden, maar u heeft hier ook nog een vergunning voor nodig.

Vrijblijvend adviesgesprek

Om deze vergunning aan te vragen, moet u bij uw gemeente een bouwtekening aanleveren. Een bouwtekening waaruit blijkt dat de draagmuur zonder problemen verwijderd kan worden. Daarnaast is het in bepaalde gevallen ook nodig om een sloopvergunning bij de gemeente aan te vragen. Wij begeleiden u graag gedurende dit proces.

Voor het maken van de bouwtekening(en) bent u bij ons aan het juiste adres. We plannen graag een vrijblijvend adviesgesprek met u in, waarbij wij graag uw wensen aanhoren. Vervolgens leveren wij binnen 2 weken de benodigde bouwtekeningen aan. Hiermee kunt u direct de vergunning bij uw gemeente aanvragen.

$

Omgevingsvergunning constructieve doorbraak

Voor een wijziging in de draagconstructie van een woning is altijd een vergunning nodig.

De gemeente wil bestaande en nieuwe plattegronden en doorsneden van de woning en details van de muur die doorgebroken gaat worden. Daarnaast zal er een constructieve berekening gemaakt moeten worden die aantoont wat de afmeting van het staal moet zijn dat de doorbraak zal opvangen. Wanneer er meer dan 10 kubieke meter aan sloopafval vrijkomt dan moet er ook een sloopmelding ingediend worden bij de gemeente. Dit moet 4 weken voor aanvang van de sloopwerkzaamheden gebeurd zijn.

De constructieve berekening zal door een constructiebureau gemaakt moeten worden. Wij kunnen dit begeleiden. 

 

Een aanvraag voor een gevelwijziging verloopt via een zogeheten reguliere procedure. Naast de tijd die wij nodig hebben heeft de gemeente 8 weken de tijd om een uitspraak te doen. Dat wil zeggen; vanaf het moment dat de aanvraag is ingediend gaat de beslistermijn lopen. Wanneer de gemeente bijvoorbeeld extra informatie wenst wordt de termijn opgeschort tot deze is aangeleverd. Daarnaast mag de gemeente de beslistermijn verlengen met 6 extra weken. 

Wanneer de vergunning verleent is ligt het plan nog 6 weken te inzage en kan er bezwaar gemaakt worden. Wordt er binnen deze 6 weken geen bezwaar gemaakt is de vergunning onherroepelijk en mag je officieel van start.

Mag ik een muur doorbreken zonder vergunning? Hoe lang duurt het om een bouwvergunning te krijgen? Deze en meer vragen beantwoorden we graag.

Vrijblijvend advies

Programma van eisen

Weet waar een vergunning voor nodig is.

h

Offerte

Offerte op maat

Bouwtekening

Volledig en binnen de afgesproken termijn

Laat hier uw gegevens achter voor vrijblijvend advies

$

Tevreden klanten vinden wij erg belangrijk

Met een realisatie van meer dan 500 bouwtekeningen en aanvragen kunnen wij zeggen dat iedereen tevreden is met onze aanpak

* Wij nemen vrijblijvend contact met u op om u te adviseren over de aanvraag, mocht u geinteresseerd zijn dan vragen wij u om aanvullende gegevens om een bouwtekening te realiseren en de aanvraag van de vergunning in gang te zetten.