Bouwtekening Overkapping

Overkapping Bouwtekening online aanvragen

Heeft u wens om een overkapping in uw tuin te plaatsen? Voordat u dit kunt doen, heeft u een goede bouwtekening nodig. In een goede bouwtekening verwerkt u de ideeën die u heeft en krijgt u een duidelijk beeld van het uiteindelijke design. Een overkapping maken in de tuin is niet zomaar gedaan en geregeld.

Het maken van een professionele bouwtekening zelf is niet al te makkelijk. U heeft namelijk niet alleen met het design en uw voorkeuren te maken, maar ook met bouwkundige eisen. Zo moet de overkapping stevig genoeg zijn én moet de overkapping mogelijk aan vergunningseisen voldoen.

U heeft niet altijd een vergunning voor uw nieuwe overkapping nodig. Dit is wel het geval als u een overkapping in uw voortuin wilt plaatsen, maar voor in de achtertuin hangt dit van de exacte situatie af.

Vergunningsvrije overkapping

Wilt u een vergunningsvrije overkapping in uw tuin realiseren? Dan moet u goed rekening houden met de maximale hoogte en oppervlakte van de overkapping. Als uw nieuwe overkapping binnen de gestelde grenzen valt, heeft u hier geen vergunning voor nodig.

Overkapping met vergunning

Op het moment dat u wél een vergunning nodig heeft, begint een lang proces. Een zogeheten reguliere procedure die maximaal 8 weken duurt. Maar, deze periode geldt vanaf het moment dat u de aanvraag ingediend heeft. Dit moment kan aangepast worden, bijvoorbeeld als de gemeente om extra informatie van u vraagt.

Om de vergunning aan te vragen, moet u uiteraard een bouwtekening aanleveren. U kunt deze bouwtekening zelf maken, maar het is verstandig om dit aan de bouwtekeningenspecialist uit te besteden. Bij ons vraagt u gemakkelijk en snel online een bouwtekening aan.

Bouwtekening voor een overkapping met plat dak

Heeft u de wens om een overkapping met plat dak in uw tuin te realiseren? Dan moet de overkapping volledig naar uw wens zijn, maar het water moet ook goed van het platte dak af kunnen lopen. Dit vraagt om specifieke eisen waar de overkapping aan moet voldoen; bij bouwtekeningen.nl weten wij precies om welke eisen dit gaat. En zijn wij dus in staat om de beste bouwtekening voor een overkapping met plat dak te maken.

Bouwtekening voor een overkapping met schuin dak

Een overkapping maken met schuin dak kan de juiste keuze zijn. Wel is het belangrijk om goed naar de maximale hoogte te kijken, vanwege een mogelijke vergunning. Wij maken in ieder geval graag een passende bouwtekening voor u. Een bouwtekening die volledig op uw wensen aansluit én waarbij het dak de juiste hellingsgraad heeft.

Bouwtekening voor een overkapping met zadel dak

Bij een overkapping kunt u ook kiezen voor een zadeldak. Dit dak staat ook wel te boek als een puntdak; het dak loopt hierbij aan weerszijde naar één punt toe. Bij zo’n dak is het van belang dat de overkapping volledig symmetrisch is en dat het dak niet té stijl is. De bouwtekening die wij voor u maken, voldoet aan alle gestelde bouwkundige eisen.

Online bouwtekening overkapping aanvragen

Wilt u door onze specialisten een bouwtekening voor uw overkapping laten maken? Dien direct een aanvraag bij ons in, waarna onze specialist snel contact met u opneemt. Op basis van uw wensen – en bouwkundige eisen – maken wij vervolgens de perfecte bouwtekening voor uw nieuwe overkapping. De bouwtekeningen zijn geschikt voor zowel een grote als een kleine overkapping. Wil je een Douglas overkapping? Ook dat is mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

$

Bouwtekening tuinhuis met overkapping

Een ware trend van de afgelopen jaren; een tuinhuis met overkapping. Als u een bovengemiddeld groot tuinhuis met overkapping wilt plaatsen, moet u hiervoor een vergunning bij de gemeente aanvragen. Bij deze vergunningsaanvraag moet u ook correcte bouwtekeningen aanleveren. Deze bouwtekeningen maken wij graag voor u!

Wij horen graag uw wensen aan, beantwoorden graag uw vragen en komen vervolgens in actie. Binnen maximaal 2 weken leveren wij vervolgens de bouwtekeningen van uw nieuwe tuinhuis met overkapping aan.

$

Bouwtekening overkapping 6x4

Wilt u een overkapping van 6 bij 4 meter groot in uw tuin hebben? Zorg er dan voor dat u goed nadenkt over uw wensen en dat u een bouwtekening bij de gemeente indient. Alleen met een correcte bouwtekening is het mogelijk om een vergunning te krijgen voor een overkapping van 6 bij 4 meter groot.

Wilt u zo’n bouwtekening door een expert laten maken? Neem direct contact met ons op en wij leveren alle benodigde bouwtekeningen binnen 2 weken aan!

$

Bouwtekening blokhut met overkapping

Heeft u de wens om een blokhut in uw tuin neer te zetten? Met een blokhut met overkapping creëert u nóg meer ruimte en een nog fraaiere uitstraling. Mocht u dit aanspreken, is het goed om te weten dat u voor zo’n bouwwerk in de tuin veelal een vergunning nodig heeft. Voor de aanvraag van deze vergunning heeft u de juiste bouwtekeningen nodig.

Aan de hand van uw wensen en situatie werken wij de juiste bouwtekeningen graag voor u uit. Dit doen wij vakkundig en snel; binnen 2 weken leveren wij de juiste bouwtekeningen van uw nieuwe blokhut met overkapping aan.

$

Overkapping Omgevingsvergunning

In veel gevallen is een overkapping in de achtertuin, officieel achtererf genaamd, vergunningsvrij te realiseren. Houdt hierbij rekening met de regels voor vergunningsvrij bouwen. Zoek bijvoorbeeld goed uit wat de maximale hoogte en oppervlakte mag zijn. Een overkapping in de voortuin is altijd vergunningsplichtig.

Een aanvraag voor een overkapping verloopt via een zogeheten reguliere procedure. Deze procedure duurt maximaal acht weken. Dat wil zeggen; vanaf het moment dat de aanvraag is ingediend gaat de beslistermijn lopen. Wanneer de gemeente bijvoorbeeld extra informatie wenst wordt de termijn opgeschort tot deze is aangeleverd. Daarnaast mag de gemeente de beslistermijn verlengen met 6 extra weken.

Wanneer de vergunning verleent is ligt het plan 6 weken ter inzage en kunnen omwonende en andere belanghebbende bezwaar maken. Wanneer er binnen deze 6 weken geen bezwaar wordt gemaakt is de vergunning onherroepelijk.

$

Bouwtekening schuur met overkapping

Wilt u in uw tuin helemaal uitpakken met een schuur met overkapping? Dan is het zaak dat u bij uw gemeente een correcte bouwtekening indient. Deze bouwtekening maakt een belangrijk onderdeel uit van de vergunningsaanvraag en moet daarom 100% correct zijn. U laat deze bouwtekening snel en correct door ons maken; binnen 2 weken leveren wij alle benodigde bouwtekeningen bij u aan.

$

Bouwtekening veranda met overkapping

Gaat uw voorkeur uit naar een veranda met overkapping? Super mooi! Voordat u van uw veranda en overkapping kunt genieten, moet u wel een vergunning aanvragen bij uw gemeente. Hiervoor moet u tal van zaken aanleveren, waaronder een bouwtekening. Bij debouwtekeningen.nl bent u aan het juiste adres voor het bestellen van dergelijke bouwtekeningen. Op basis van uw informatie en situatie leveren wij deze bouwtekening(en) binnen 2 weken aan.

$

Bouwtekening overkapping lessenaarsdak

Een lessenaarsdak brengt een prachtige extra dimensie aan uw overkapping mee. Het dak bestaat in dit geval uit één geheel en kent een helling. Door deze helling is het regenwater in staat om van het dak af te stromen. En u geniet vooral van veel gemak en een fraaie uitstraling. Voordat u hier van kunt genieten, zou u wel bouwtekeningen van de uw nieuwe overkapping met lessenaarsdak aan moeten leveren. Deze professionele bouwtekeningen laat u snel en vakkundig door onze specialisten maken.

$

Bouwtekening houten overkapping

Wilt u in uw tuin een relatief simpele houten overkapping plaatsen? Als deze overkapping groter dan de gestelde grenzen is, heeft u voor de plaatsing hiervan een vergunning nodig. Bij het aanvragen van deze vergunning moet u de juiste bouwtekeningen aanleveren. Deze maken wij graag voor u, waarbij wij uiteraard ook direct voor de gewenste veiligheid en uitstraling van de houten overkapping zorgen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Op de gekozen datum/tijdstip

Gegevens achterlaten

U laat uw gegevens voor ons achter

h

Gegevens aanvullen

U geeft aanvullende gegevens

Bouwtekening ontvangen

Binnen de afgesproken termijn

Laat hier uw gegevens achter voor vrijblijvend advies

$

Tevreden klanten vinden wij erg belangrijk

Met een realisatie van meer dan 500 bouwtekeningen en aanvragen kunnen wij zeggen dat iedereen tevreden is met onze aanpak

* Wij nemen vrijblijvend contact met u op om u te adviseren over de aanvraag, mocht u geinteresseerd zijn dan vragen wij u om aanvullende gegevens om een bouwtekening te realiseren en de aanvraag van de vergunning in gang te zetten.