Bouwtekening Overkapping

Bouwtekening overkapping online aanvragen

Heeft u wens om een overkapping in uw tuin te plaatsen? Voordat u dit kunt doen, heeft u een goede bouwtekening nodig. In een goede bouwtekening verwerkt u de ideeën die u heeft en krijgt u een duidelijk beeld van het uiteindelijke design. Een overkapping maken in de tuin is niet zomaar gedaan en geregeld.

Het maken van een professionele bouwtekening zelf is niet al te makkelijk. U heeft namelijk niet alleen met het design en uw voorkeuren te maken, maar ook met bouwkundige eisen. Zo moet de overkapping stevig genoeg zijn én moet de overkapping mogelijk aan vergunningseisen voldoen.

U heeft niet altijd een vergunning voor uw nieuwe overkapping nodig. Dit is wel het geval als u een overkapping in uw voortuin wilt plaatsen, maar voor in de achtertuin hangt dit van de exacte situatie af.

Vergunningsvrije overkapping

Wilt u een vergunningsvrije overkapping in uw tuin realiseren? Dan moet u goed rekening houden met de maximale hoogte en oppervlakte van de overkapping. Als uw nieuwe overkapping binnen de gestelde grenzen valt, heeft u hier geen vergunning voor nodig.

Overkapping met vergunning

Op het moment dat u wél een vergunning nodig heeft, begint een lang proces. Een zogeheten reguliere procedure die maximaal 8 weken duurt. Maar, deze periode geldt vanaf het moment dat u de aanvraag ingediend heeft. Dit moment kan aangepast worden, bijvoorbeeld als de gemeente om extra informatie van u vraagt.

Om de vergunning aan te vragen, moet u uiteraard een bouwtekening aanleveren. U kunt deze bouwtekening zelf maken, maar het is verstandig om dit aan de bouwtekeningenspecialist uit te besteden. Bij ons vraagt u gemakkelijk en snel online een bouwtekening aan.

Bouwtekening voor een overkapping met plat dak

Heeft u de wens om een overkapping met plat dak in uw tuin te realiseren? Dan moet de overkapping volledig naar uw wens zijn, maar het water moet ook goed van het platte dak af kunnen lopen. Dit vraagt om specifieke eisen waar de overkapping aan moet voldoen; bij bouwtekeningen.nl weten wij precies om welke eisen dit gaat. En zijn wij dus in staat om de beste bouwtekening voor een overkapping met plat dak te maken.

Bouwtekening voor een overkapping met schuin dak

Een overkapping maken met schuin dak kan de juiste keuze zijn. Wel is het belangrijk om goed naar de maximale hoogte te kijken, vanwege een mogelijke vergunning. Wij maken in ieder geval graag een passende bouwtekening voor u. Een bouwtekening die volledig op uw wensen aansluit én waarbij het dak de juiste hellingsgraad heeft.

Bouwtekening voor een overkapping met zadel dak

Bij een overkapping kunt u ook kiezen voor een zadeldak. Dit dak staat ook wel te boek als een puntdak; het dak loopt hierbij aan weerszijde naar één punt toe. Bij zo’n dak is het van belang dat de overkapping volledig symmetrisch is en dat het dak niet té stijl is. De bouwtekening die wij voor u maken, voldoet aan alle gestelde bouwkundige eisen.

Online bouwtekening overkapping aanvragen

Wilt u door onze specialisten een bouwtekening voor uw overkapping laten maken? Dien direct een aanvraag bij ons in, waarna onze specialist snel contact met u opneemt. Op basis van uw wensen – en bouwkundige eisen – maken wij vervolgens de perfecte bouwtekening voor uw nieuwe overkapping. Wil je een Douglas overkapping? Ook dat is mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

Gegevens achterlaten

U laat uw gegevens voor ons achter

Vrijblijvend adviesgesprek

Op de gekozen datum/tijdstip

h

Gegevens aanvullen

U geeft aanvullende gegevens

Bouwtekening in 2 weken

U ontvangt de bouwtekening

Zij gingen U voor

Meer dan 500 bouwtekeningen en aanvragen gerealiseerd en met trots kunnen wij zeggen dat iedereen tevreden is met onze aanpak.

Timothy van Roon
2022-08-22

Laat uw gegevens achter voor
Vrijblijvend advies!

Wij nemen vrijblijvend contact met u op om u te adviseren over de aanvraag, mocht u geinteresseerd zijn dan vragen wij u om aanvullende gegevens om een bouwtekening te realiseren en de aanvraag van de vergunning in gang te zetten.