Muurdoorbraak

Muurdoorbraak

Ga je tijdens een verbouwing een draagmuur verwijderen dan is het verplicht om hiervoor een vergunning aan te vragen.

De gemeente wil bestaande en nieuwe plattegronden en doorsneden van de woning en details van de muur die doorgebroken gaat worden. Daarnaast zal er een constructieve berekening gemaakt moeten worden die aantoont wat de afmeting van het staal moet zijn dat de doorbraak zal opvangen. Wanneer er meer dan 10 kubieke meter aan sloopafval vrijkomt dan moet er ook een sloopmelding ingediend worden bij de gemeente. Dit moet 4 weken voor aanvang van de sloopwerkzaamheden gebeurd zijn.

De constructieve berekening zal door een constructiebureau gemaakt moeten worden. Wij kunnen dit begeleiden. 

Een aanvraag voor een gevelwijziging verloopt via een zogeheten reguliere procedure. Naast de tijd die wij nodig hebben heeft de gemeente 8 weken de tijd om een uitspraak te doen. Dat wil zeggen; vanaf het moment dat de aanvraag is ingediend gaat de beslistermijn lopen. Wanneer de gemeente bijvoorbeeld extra informatie wenst wordt de termijn opgeschort tot deze is aangeleverd. Daarnaast mag de gemeente de beslistermijn verlengen met 6 extra weken. 

Wanneer de vergunning verleent is ligt het plan nog 6 weken te inzage en kan er bezwaar gemaakt worden. Wordt er binnen deze 6 weken geen bezwaar gemaakt is de vergunning onherroepelijk en mag je officieel van start.

Gegevens achterlaten

U laat uw gegevens voor ons achter

Vrijblijvend adviesgesprek

Op de gekozen datum/tijdstip

h

Gegevens aanvullen

U geeft aanvullende gegevens

Bouwtekening in 2 weken

U ontvangt de bouwtekening

Mag ik een muur doorbreken zonder vergunning? Hoe lang duurt het om een bouwvergunning te krijgen? Deze en meer vragen beantwoorden we graag.

Zij gingen U voor

Meer dan 500 bouwtekeningen en aanvragen gerealiseerd en met trots kunnen wij zeggen dat iedereen tevreden is met onze aanpak.

Timothy van Roon
2022-08-22

Laat uw gegevens achter voor
Vrijblijvend advies!

Wij nemen vrijblijvend contact met u op om u te adviseren over de aanvraag, mocht u geinteresseerd zijn dan vragen wij u om aanvullende gegevens om een bouwtekening te realiseren en de aanvraag van de vergunning in gang te zetten.