Werkwijze

Wanneer jij een vergunning nodig hebt voor een dakkapel, dakterras, gevelwijziging of constructieve doorbraak moet je aan een aantal zaken denken. In sommige gevallen mag je vergunningsvrij bouwen. Dit kun je onderzoeken door het doen van een ‘vergunningcheck’ Hier vul je in, welke werkzaamheden je wilt uitvoeren en wat de locatie en de afmetingen zijn.

Wanneer je een vergunning nodig hebt, heb je de volgende onderdelen nodig;

h

Bouwtekening

Een Bouwtekening met de bestaande en nieuwe situatie

h

Aanvraag-formulier

Aanvraagformulier op omgevingsloket.nl

d

Constructieve berekening

Een constructieve berekening voorzien van een stempelplan

s

Sloopmelding

$

Een bouwtekening voor het aanvragen van een omgevingsvergunning

Op een bouwtekening zetten wij de bestaande en de nieuwe situatie waarop duidelijk te zien is wat de wijziging is voorzien van alle informatie die de gemeente nodig heeft om het plan te toetsen.

Op basis van deze tekening kunnen we namens jou een een constructeur een advies en constructieve berekening laten maken. De uitgewerkte bouwtekening en de input van de constructeur kunnen vervolgens bij de gemeente worden ingediend. 

Dit gebeurd middels het invullen van diverse formulieren op www.omgevingsloket.nl 

Als er meer dan 10 kubieke meter aan sloopafval vrijkomt bij jou verbouwing moet er ook een sloopmelding worden ingediend. Dit moet 4 weken voor aanvang van de sloopwerkzaamheden gebeurd zijn. Houdt rekening met een asbestinventarisatie wanneer de woning eerder dan 1994 is gebouwd. Deze inventarisatie moet door een gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd worden.

Een “Eenvoudige aanvraag” verloopt via een zogeheten reguliere procedure. Deze procedure duurt maximaal acht weken. Dat wil zeggen; vanaf het moment dat de aanvraag is ingediend gaat de beslistermijn lopen. Wanneer de gemeente bijvoorbeeld extra informatie wenst wordt de termijn opgeschort tot deze is aangeleverd. Daarnaast mag de gemeente de beslistermijn verlengen met 6 extra weken. 

Wanneer de vergunning verleent is ligt het plan 6 weken te inzage en kunnen omwonende en andere belanghebbende bezwaar maken. Wanneer er binnen deze 6 weken geen bezwaar wordt gemaakt is de vergunning onherroepelijk. 

Wat mag ik bouwen zonder vergunning, hoe lang duurt het om een bouwvergunning te krijgen? Plan een gratis adviesgesprek.

Vrijblijvend advies

Programma van eisen

Weet waar een vergunning voor nodig is.

h

Offerte

Offerte op maat

Bouwtekening

Volledig en binnen de afgesproken termijn

Laat hier uw gegevens achter voor vrijblijvend advies

$

Tevreden klanten vinden wij erg belangrijk

Met een realisatie van meer dan 500 bouwtekeningen en aanvragen kunnen wij zeggen dat iedereen tevreden is met onze aanpak

* Wij nemen vrijblijvend contact met u op om u te adviseren over de aanvraag, mocht u geinteresseerd zijn dan vragen wij u om aanvullende gegevens om een bouwtekening te realiseren en de aanvraag van de vergunning in gang te zetten.